- Ca 4-5 portioner
450 g | blomkål |
300 g | sötpotatis |
1 st | liten gul lök |
1 msk | olivolja |
½ tsk | riven gurkmeja |
1 msk | timjan |
1 msk | mejram |
6 dl | buljong |
1 dl | kokosgrädde |
havssalt |
Gör så här
- Hacka och stek löken i oljan i en djup kastrull tills den blir klar. Häll över kryddorna.
- Dela blomkålen och sötpotatisen i bitar och lägg ner dem i kastrullen. Fyll på med buljongen så att den nätt och jämt täcker grönsakerna.
- Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna blivit mjuka, ca 10 minuter.
- Dra av kastrullen och mixa grönsakerna med en handmixer eller mosa grönsakerna grovt med en potatisstamp, beroende på vilken struktur du vill ha på soppan.
- Häll i kokosgrädden. Känns den för tjock kan du späda med vatten eller kokosmjölk. Smaka av med havssalt.
- Servera!
Kommentar
Snabblagat och gott när man saknar lite av den vanliga maten från förr (förutsatt att man då gillade tjock ärtsoppa 😉). För den som undrar och har återintroducerat senap – det passar utmärkt till!