Banangröt AIP

  • 1 portion
 1 st  liten, omogen banan
 0.5 dl  blomkål, finhackat till ris
1.5 dl  kokosmjölk
 1 msk  sötpotatispuré
 2 msk  kokosflingor
 0.5 tsk  kanel
 0.5 tsk  ingefära
 1 knivsudd  kryddnejlika
 1 krm  vaniljpulver
 1 nypa  havssalt
 0.5 msk  kokosolja

Gör så här

  1. Riv bananen och lägg i en kastrull tillsammans med blomkålen och kokosmjölken.
  2. Blanda ner kokosflingor, sötpotatispuré och kryddor. Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter.
  3. Rör ner kokosoljan och smaka av.
  4. Servera med bär och kokosmjölk.

Tips!

För att minska smaken av blomkål en smula, använd gårdagens ångkokta blomkål istället.

Tigernötsgröt AIP

  • 1 port
6 msk tigernötsmjöl, grovt
1 dl kokosmjölk (kan bytas ut mot vatten)
½ tsk ingefära
½ tsk kanel
½ krm kryddpeppar
salt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och koka upp.
  2. Låt därefter koka på svag värme i ca 10 minuter, tills jordmandeln i mjölet blir riktigt mjuk.
  3. Servera med bär och kokosmjölk.